SAMSUN / SALIPAZARI - Bereket Yatılı Bölge Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

1965 yılında tek derslik tek öğretmenle eğitim öğretime açılmış  ve Çarşamba ilçesinin bir köy okulu olan Bereket İlkokulu daha sonra 1972 yılında yapılan iki ek dershane ile müstakil müdürlüklü okul haline gelmiştir.Her yıl artan öğrenci sayısı yüzünden üç derslik ihtiyaca cevap veremez duruma gelince 1983 yılında iki derslik daha eklenmek suretiyle beş derslikli bir okul haline dönüştürülmüştür.

1989 yılında Salıpazarı'nın ilçe olmasıyla merkez okul olmuştur.1993 yılında yapımına başlanan ve 1994 yılında yapımı bitirilip aynı yıl eğitim       öğretime açılan 8 derslikli ek bina ile İlköğretim Okuluna dönüştürülmüş ve Bereket İlköğretim Okulu olmuştur.

1997-1998 öğretim yılında Pansiyonlu İlköğretim Okulu olmuştur.İlk yıllar yakın çevre öğrencileri ve merkezi sınav sistemi sonuçlarına göre öğrenci alan pansiyon daha sonra taşıma imkanı olmayan ilçemiz köylerinin öğrencilerini almaya başlamıştır.

2007 Yılında yapılan 8 derslikli ek bina ile 19 derslik,  612 öğrenci, 5 idareci, 25 öğretmen, 4 yardımcı hizmetli ve hizmet alımından dolayı çalışan 8 işçi ile eğitim öğretimi sürdürmektedir.

Yayın: 12.02.2013 - Güncelleme: 15.01.2022 23:05 - Görüntülenme: 1045